88 %
Tvoje hodnocení
Počet hodnocení:295
Počet zobrazení:2 974

V dnešním díle se podíváme na zoubek tradičnímu japonskému pokrmu, který si získal své příznivce i u nás – suši. Zjistíme, jak se takové suši dělá v Japonsku, jak vlastně vzniklo a jaké nové druhy vymysleli zahraniční kuchaři. Řada zajímavých pokusů nám navíc ukáže rozdíly mezi suši od začínajícího kuchaře a suši od mistra. V dnešním díle se setkáme s označením prefektura, což je správní oblast, na kterou se Japonsko dělí. Vzdáleně by se dala přirovnat k našemu dělení na kraje. První část: Druhá část:

Komentáře (36)

Zrušit a napsat nový komentář

Odpovědět

Nemáte náhodou niekto toto stiahnuté?

00

Odpovědět

Video opět funkční.

180

Odpovědět

Ne,už není

10

Odpovědět

prosím o opravu těchto videí, pokud bude možno, nestihla jsem e shlídnout.
děkuji

180

Odpovědět

Zdravím už dlho naštevujem váš web a konečne som sa aj registroval, chcel by som sa ale spýtať je nejaká možnosť na opravu týchto videí ? Hlási že videa neexistujú alebo boli označené za súkromné, ďakujem vopred za odpoveď.

180

Odpovědět

Super jen tak dál

180

Odpovědět

Nevim proč, ale ten pán mi tak nějak připomíná Shledona z Big Bang Theory :D

180

Odpovědět

tak jo lidi, balíme, jedeme do Japonska! Společně možná dostanem skupinovou slevu na letenky :D

180

Odpovědět

Škoda, že pro většinu Evropanů japonské jídlo = sushi, přitom mají mnohem víc výborných jídel. Čímž neříkám, že nemám sushi rád, sushi (i sashimi) je výborný a moc mi chutná. Syrová ryba to sice je, ale kdo u nás nejí tatarák? A rybí maso je určitě stravitelnější než nějaký hovězí.

182

Odpovědět

jackie:
ukazovalo se, kde na to tlačíme nejvíc atd :D bože můj, tohle je hodně ujetý.

Ale to je právě v pořádku - pokud to chce nědo umět.
Trošku jsem nepochopil tvou reakci.

180

Odpovědět

Dlouho jsem si myslel jako někteří tady, že sníst syrovou rybu mě nikdo nedonutí. Takový hnus! Až loni ve Stockholmu jsem se jednou večer vracel ze školení a šel jsem kolem malinkého suši-baru. Celý týden nás tam krmili nic moc, tak jsem si řekl, no co vyzkouším to, snad to přežiji. Vlezu dovnitř, prázdno jen za pultem drobná Japonka. Tak jsem si objednal takovou směs různých druhů, protože jsem nevěděl co si vybrat, popisky japonsky a švédsky ;-) Japonka naštěstí uměla anglicky. Nakonec jsem měl jednu z nejlepších večeří. Asi hodně záleží o jaké suši se jedná. Podle tohoto videa se jednalo o to tradiční japonské a ne kalifornské novoty ;-)

180

Odpovědět

Jednou jsem měl sushi a skoro jsem se z toho poblil. Avšak toto jídlo nijak neodsuzuji a chápu, že v Japonsku je to jedno z nejkonzumovanějších jídel. Ale celý pořad o jednom druhu jídla, které se skládá ze 4 přísad - rýže, ocet, mořský plod a wasabi , to mi přijde hodně zbytečné. Jakmile dali sushi do vzduchového tunelu, tak jsem nemohl, protože takovou úchylárnu jsem ještě neviděl :D. Každý jídlo umí někdo připravit líp a někdo hůř, ale to není důvod, aby se každý jídlo rentgenovalo, ukazovalo se, kde na to tlačíme nejvíc atd :D bože můj, tohle je hodně ujetý. Další věc (už jsem viděl porcování živých ryb a ujetý japonský soutěže), co mě odrazuje od Japonska.

1813

Odpovědět

Arigatōgozaimashita. Skvělý seriál, doufám, že bude ještě dlouho pokračovat. Už se nemůžu dočkat na další díly!!

181

Odpovědět

Tohle jsou přesně dokumenty podle mého gusta. Už se těším na další díl. Doufám, že dojde i na japonské divadlo :).

181

Odpovědět

monrat: Těžko říct, ale poměrně na dost. Momentálně vyšlo už 147 dílů a další se teprve vysílat budou. A také zdaleka ne všechny jsou na youtube. (i když není problém tam nějaký nahrát) Takže dokud bude čas, zájem ze strany diváků a dostatek dílů se zajímavou tématikou, tak se překládat bude.

180

Odpovědět

skvělý seriál...a na kolik dílů se vůbec můžeme těšit?

180

Další