Toto video je dočasně nedostupné.
Ve Velké Británii je typickým vánočním jídlem pečený krocan. Pokud byste si ho během svátků nebo při jiné příležitosti chtěli zkusit i vy, můžete získat inspiraci v tomto receptu Gordona Ramsayho.
1. část:
2. část:
3. část - Omáčka ke krocanovi:
Poznámka: Cider je alkoholický nápoj, vyráběný kvašením jablečného moštu.
Komentáře (49)
Milo (anonym)Odpovědět
28.12.2011 09:24:29
Jak se tady tak laduju rohlikem se syrem ohratym v mikrovlnce, tak si pripadam jako uplnej povl :D
PixieDixie (anonym)Odpovědět
26.12.2011 11:09:41
Tak včera se nám podařilo krocana uvařit a celá rodina (7 lidí) si moc pochutnala. Práce s tím bylo jak na kostele, ale stálo to za to. Ta omáčka je prostě úžasná. A jako dezert jsme měli panna cottu podle Gordona. Takže naše Ramsayovské menu se povedlo. :) Díky La Bleue! Určitě bych (a nejen já) ocenila další recepty.
Andz (anonym)Odpovědět
18.12.2011 21:51:01
Až teď jsem si všiml že Gordon používá stejnej nůž jako já :D Najednou si připadám jako profík :DD
Kapti (anonym)Odpovědět
18.12.2011 18:30:12
Jedina vec ktera mi na Gordonovom style varenia vadi je ze do vseho cpe ten petrzlen...preco sakra preco tam neda nieco ine? :D ked si pozriete The F Word na youtube tak tam to ma snad v 4 z 5 receptov petrzlen...
Ted (anonym)Odpovědět
18.12.2011 14:09:39
VAROVÁNÍ: Musíte si k tomu vzít nějaké jídlo ;)
monzam (anonym)Odpovědět
18.12.2011 13:55:47
Perfektné. Ja robím moriaka prvý sviatok vianočný už roky. A potešil ma Gordon s tým maslom pod kožu - robí to ako ja... :)
Lukasso (anonym)Odpovědět
17.12.2011 23:24:24
LaBleue: Díky za info, já si na gravy netroufám a kamna nemám, takže ho jen zabalim do alobáče a počkám těch 45 min.:) No jo ubožáci se najdou všude, nesmíš si s nimi dělat velkou hlavu...hodnocení videa mluví za vše, přestože ho sem tam nějaký ten ubožák srazí.
LaBleue (Překladatel)Odpovědět
17.12.2011 22:22:05
Jinak o tom, jestli krocan nevychladne, když bude tak dlouho odpočívat, lidi dost distutovali i u zdrojového videa na Youtube, ale k jednoznačnému řešení se nedobrali.
- Někdo psal, že ten recept dělal a nechal odpočinout 50 minut a bylo to dobrý.
- Jiný psal, že pekl 3 hodiny a nechal odpočívat 2 hodiny a že pokrm se "zahřeje" tou horkou omáčkou.
- Někdo psal přikrýt alobalem a dát nahoru na kamna, kde to zůstane teplé dost dlouho, + že je příjemnější jíst ne úplně horké maso.
LaBleue (Překladatel)Odpovědět
17.12.2011 22:03:28
Lukasso: Bude to poslední díl té vánoční série, pak bych sem ještě čas od času nějaký Gordonův recept dala, ale opravdu už jenom občas, protože na komentáře ubožáka Brodyho, co si pořád mění nicky a musí ke každému Ramsayho videu aspoň 4x napsat nějaké blitky, už fakt nemám nervy. Kvůli těmhle lidem tady s tím jednou seknu nadobro.
Lukasso (anonym)Odpovědět
17.12.2011 21:29:43
to LaBleue: v tom případě se těšim na poslední díl (škoda že poslední). Někdy v létě jsem zkoušel tento recept: http://www.youtube.com/watch?v=PJ87wJJrFlo a bylo to absolutní slast!!! Pokud to někdo bude zkoušet, doporučuji na úplný závěr přidat olivový olej s příchutí citrónu.
Lukasso (anonym)Odpovědět
17.12.2011 21:22:05
to Afrikan: no zdá se mi dost nepravděpodobný, že za 3 hodiny nevychladne (i v pečlivě zabaleném alobalu), ale i tak díky za radu...nechám ho odstát tak 30 - 45 min, jak píšou ve většině receptech, snad to bude stačit.
Tomáš Brodský (anonym)Odpovědět
17.12.2011 19:43:14
Miluju Gordona!
brodyOdpovědět
17.12.2011 19:20:15
Sajrajt
LaBleue (Překladatel)Odpovědět
17.12.2011 16:46:15
Sten: Přesně tak, tomu jsem se musela smát tady http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/vanocni-recepty-gordona-ramsayho-salat-nicoise v 0:44-0:49, jak on prostě nemůže tu rybu jenom držet v ruce, ale musí s ní pořád šmrdlat a žonglovat... :-)
Sten (anonym)Odpovědět
17.12.2011 16:37:37
On nevydrží stát na místě :D Musí pořád "tancovat" :D