Steak Diane podle Gordona Ramsayho

Thumbnail play icon
92 %
Tvoje hodnocení
Počet hodnocení:490
Počet zobrazení:7 004
Na základě vašeho zájmu přeložíme v brzké době několik velmi krátkých videí s recepty Gordona Ramsayho. Některá z těchto videí trvají pouze cca minutu, výhodou však je, že nebudete muset při pohledu na Gordonovy pokrmy trpět tak dlouho.  :-) Prvním receptem je Steak Diane s restovanými brambory.

Přepis titulků

Překlad: LaBleue www.videacesky.cz Na hlavní jídlo si zapamatujte: Na rozpálenou pánev nalijte olivový olej. Ze steaků odstraňte tuk, rozválejte je do tenka a okořeňte. Steaky po obou stranách rychle osmahněte a odložte stranou. Do stejné pánve přidejte nasekanou šalotku a okořeňte. Přidejte houby nakrájené na plátky, kousek másla a rozdrcený česnek.

Zastříkněte worcesterskou omáčkou a přidejte dijonskou hořčici. Přilijte trochu brandy a flambujte. Až se alkohol odpaří, omáčku promíchejte, přidejte smetanu a vmíchejte nasekanou petrželku. Vraťte steaky do pánve a povařte. Na restované brambory rozehřejte olej, předvařené brambory rozkrojte napůl a položte řezem dolů. Okořeňte, přidejte rozdrcený česnek a rozmarýn.

Nandejte na talíř a steaky přelijte omáčkou. Steak Diane s restovanými brambory a hráškem... Hotovo.

Komentáře (60)

Zrušit a napsat nový komentář

Odpovědět

Nevíte někdo jak to udělat aby maso neztvrdlo tím vařením v té omáčce? Jinak komu se nechce utrácet kvanta peněz za brandy můžete flambovat i s vodkou (ne tou nejlevnější ;) ). Zkoušel jsem to tak a i tak to bylo výborný.
Jinak můj nejoblíbenější recept.

190

Odpovědět

má někdo osobní zkušenost? jak moc důležité je to flambování?

181

Odpovědět

Flambování je pro zrovna tento pokrm důležité, odpaří se alkohol ( efektně vyhoří ) a zůstává pouze esence brandy a to je opravdu bomba. Jen prosím nenahrazovat vodkou, docílíte něčeho jiného. Smetanu lze do omáčky dát i jako šlehačku, krásně omáčku nadýchne. Tuto omáčku jsme před lety dávali k chateubriandu , svíčková se krájela až po flambování, špička ze svíčkové se presovala mezi dvěma dezertními talířky kvůli šťávě, bylo to skvělé. Doporučuji vyzkoušet a nešidit

00

Odpovědět

Nefunguje! :/

181

Odpovědět

Teda udělat tady malou sekci receptů Gordona hmmm to bych vás velebil do smrti. Díky moc ;-)

180

Odpovědět

Done :D

180

Odpovědět

Zkousel sem a je to bozsky zradlo.

190

Odpovědět

dobry,az do ted jsem gordona ramseyho moc nemusel .. :)
ale tohle video je dost sympaticky

180

Odpovědět

Jojo kluci aktivní, jen tak dál :)

180

Odpovědět

reakce na Jarad : tvrdě makal a vypracoval se...a ty jen tupě závidíš. Á to je hnus, pane. Výučák na kuchaře si udělá každej kretén, ale ne každej to dotáhne tam kde je Ramsey. No ne? :-) měl by sis uvědomit že papír z tebe kuchaře neudělá. hehe hé

190

Odpovědět

já jsem kuchař a gordona ram. vubec neuznavam jeto k***t co nemá ani vyucak...

1868

Odpovědět

Jozkii, prosím, steaky nikdy neklepat! Takovej neduh, a v tolika restauracích:(.

180

Odpovědět

Ty brambory si nekdy udelam, a rozvalat steaky ma nenapadlo...a pritom je to lepsi nez je naklepat...
Urcite chci dalsi dily... mnohem vic...
A neco s kurecim/krutim masem ;)

180

Odpovědět

tváří se, že to jde udělat dost jednoduše, co : D

180

Odpovědět

Ikdyz jen minuta.. Trpel jsem dost:DD

191

Odpovědět

škoda, že falmbovat si doma netroufnu.. a s tím, že tuk má v mase chuť má djcharlie pravdu, nicméně on ho jen osmahne z lehka a pak ho vaří v omáčce!!! tuk by se nestihl stáhnout

180

Další